Zoeken in deze blog

maandag 20 februari 2012

Op zoek naar een fiets


Alle enthousiaste reacties op het blog wakkeren mijn goede zin wel aan. Dank daarvoor! Ik kreeg een aantal tips voor de betere toer of sportfiets. Bijvoorbeeld dat er ook sportfietsspeciaalzaken zijn, zoals De Rijwielspecialist in Bilthoven. En dat is nog maar een gewone fietsenwinkel. Je hebt ook echte fietsenbouwers, bijvoorbeeld http://www.sneltweewielers.nl/fietsen/toer/ Blijkt dat Koga niet de enige is die de fiets met de hand in elkaar zet. In Utrecht doen ze het ook.

En in Amsterdam zit een enthousiaste fietser, fietsenverkoper en schrijver (die ook weer de Snel-fietsen van hierboven verkoopt zag ik). Bij hem kun je ook op internet terecht voor tips en slimme fietsvragen. Er gaat een wereld voor mij open. http://www.vakantiefietser.nl/vakantiefietsen/aankooptips/
Vooral het hoofdstukje Ik ben al wat ouder, waar moet ik speciaal op letten? trok mijn aandacht.
Ik weet nu in elk geval al dat er geld over moet blijven voor waterdicht fietstassen en fietsonderbroeken. En dat het zadel beter wat harder kan zijn.

Mijn al jaren enthousiast fietsende broer laat mij weten:  het is onzin dat een fiets met dichte kettingkast minder onderhoud vergt. Als er dan iets met je aandrijvingsapparaat is (lees: ketting etc.) moet je namelijk eerst die kettingkast demonteren. Het grote voordeel van een open systeem is juist dat je altijd ziet wat er aan de hand is en vervolgens dat je er direct bij kunt áls er iets aan de hand is. Een goede sportfiets vraagt altijd onderhoud, maar je zult merken dat als je met plezier fietst, ook het onderhouden van de fiets zelf een plezier wordt. Als het goed is, ga je namelijk al snel van de machine houden! Ik ben benieuwd. Voorlopig lijkt het fietsen me leuker dan het onderhoud.

Het leuke van dit alles vind ik vooral dat er door zo'n blogje zoveel kennis en ervaring moeiteloos naar mij toekomt waar ik anders niet gauw over zou beschikken. Dus blijf reageren op mijn zoektocht en me bijsturen met tips en adviezen. Dat helpt vast bij het vinden van de juiste fiets en maakt het in elk geval een leuk en gezamenlijk avontuur. Nu heb ik inmiddels begrepen dat reageren in de blog niet voor iedereen mogelijk is (onbegrijpelijk vind ik dat, dat lijkt me een van de dingen die uiterst gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen geregeld zou moeten zijn) en dat ook het volgen niet bij iedereen aan te klikken is. Wel kun je onder het blogje een abonnement nemen (maar dan moet je nog steeds zelf in een lijstje kijken of ik iets geschreven heb). Ik weet dat er ook iets te regelen valt met automatische mails als ik iets schrijf. Zodra ik daar meer over weet schrijf ik het op. Wordt vervolgd dus.

2 opmerkingen:

Ans zei

Nou Cornalien, ik ben trots op je zeg...je zit er al bovenop! ;-)
Als ik verder nog iets voor je kan betekenen in verband met het zoeken van "DE ENIGE ECHTE JUISTE FIETS" dan hoor ik het graag van je.
Fijne dag want ik lees dat jouw Jeroen jarig is!! ;-)

Ans

Rc auto zei

Ben benieuwd of je de enige echte juiste fiets al gevonden hebt :)